Αρχική > Κρασιά > Λευκά > Μαύρα Νερά Βιδιανό Λευκό κρασί 750ml | Passas Winery

Φίλτρα

Μαύρα Νερά Βιδιανό Λευκό κρασί 750ml | Passas Winery

Κωδικός: 36-0237
Διαθεσιμότητα: Παράδοση σε 1 - 3 ημέρες
Ετικέτες: ,

14,26 

Περιγραφή:

Λευκό ελαφρώς παλαιωμένο ξηρό κρασί από 100% Βιδιανό.

Ποσότητα
- +
Compare
*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο, Παλαιωμένο
Τύπος Κρασιού:
Λευκός
Ποικιλίες:
Βιδιανό
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
13%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Μαύρα Νερά Λευκός Ξηρός Οίνος | 100% Βιδιανό

vegan.png.webp

Στόχος μας να αναδείξουμε τον «κρυμμένο θησαυρό» αυτής της γηγενούς ποικιλίας σε μικροκλιμά πέρα από την Κρητική της καταγωγή. Οίνος με γεμάτο σώμα, μέτρια προς υψηλή οξύτητα, ξεχωριστά, πολυσύνθετα αρώματα με δυναμική παλαίωσης και εκπληκτική εξέλιξη στον χρόνο.

Ζύμωση: 100% ανοξείδωτη δεξαμενή
Οινοποίηση: 10 ώρες Προζυμωτική κρυοεκχύλιση
Ωρίμανση: Με τις φίνες οινολάσπες για 15 εβδομάδες σε δρύινα βαρέλια
Χρώμα: Κιτρινοπράσινο
Αρώματα: Ροδάκινο, βερίκοκο, με νύξεις αρωματικών βοτάνων, ορυκτότητας, μελιού, βανίλιας και γαρύφαλλου.
Γευστική δοκιμή: Γεμάτο σώμα, με υψηλή αλκοόλη την οποία εξισορροπεί η μέτρια προς υψηλή οξύτητα, μακρά σύνθετη επίγευση.
Συνδυασμοί: Ψάρια ψητά και θαλασσινά, λευκά κρέατα και πουλερικά με ήπιες σάλτσες, σοταρισμένα λαχανικά, δροσερές πράσινες σαλάτες, ωριμασμένα τυριά
Σερβίρισμα: 8 – 10 OC.

Περιοχή: Ξάνθη, Θράκη, Βόρεια Ελλάδα
Υψόμετρο: 130μ
Έδαφος: Αμμώδες, Αργιλώδες με σχιστολιθικά πετρώματα
Παραγωγή: 600-700 κιλά /στρ.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Βιδιανό
Αλκοολικός τίτλος: 13%
Ολ. Οξύτητα: 5.3 γρ./λτ
Υπολ. Σάκχαρα: 1.76 γρ /λτ

Επιπλέον πληροφορίες

Συνολικό Βάρος1,8 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο, Παλαιωμένο

Τύπος Κρασιού

Λευκός

Ποικιλίες

Βιδιανό

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

13%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

4) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Passas Winery

Η οινοποιία Παπαδόπουλος Κυριάκος «PASSAS» είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που άρχισε να δραστηριοποιείται στο Σταυροχώρι του Νομού Ξάνθης, στα όρια με τον Νομό Δράμας, το 2016. Στις πλαγιές βόρεια της κοιλάδας του Νέστου, στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης, και σε υψόμετρο 110 – 130 μέτρα απλώνονται οι αμπελώνες της οινοποιίας «PASSAS», ξεδιψώντας από τα νερά της πηγής «Μαύρα Νερά».Οι πρώτοι αμπελώνες φυτεύτηκαν το 2007, είναι γραμμικοί και εκτείνονται σε έκταση 50 στρεμμάτων. Αρχικά καλλιεργήθηκαν οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες Syrah και Sauvignon Blanc και οι ελληνικές Ασύρτικο και Μαυρούδι. Το 2017 προστέθηκε η ποικιλία Βιδιανό. Ο πειραματισμός στην καλλιέργεια ελληνικών ποικιλιών συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα, για να ελεγχθούν τα αποτελέσματά τους στο έδαφος και το μικροκλίμα της περιοχής. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής μας μέσω της σωστής διαχείρισης του terroir. Το έδαφος στα αμπελοχώραφα είναι αμμώδες σε βάθος μέχρι και 30 εκ. από την επιφάνεια και, στη συνέχεια, αργιλώδες με διάσπαρτα σχιστολιθικά πετρώματα μέχρι και βάθος που ξεπερνά τα 110 εκ., γεγονός που βοηθά αφενός στην καλύτερη αποστράγγιση του εδάφους και αφετέρου στην εξάπλωση του ριζικού συστήματος των φυτών. Το κλίμα στην περιοχή είναι ηπειρωτικό, με μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα, αλλά και μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας.Η ονομασία Passas που επιλέξαμε για το οινοποιείο μας ακολουθεί την οικογένεια μας εδώ και τρεις γενιές καθώς ήταν το παρατσούκλι του παππού, ο οποίος ερχόμενος από την Μπάφρα του Πόντου και όντας ο πρεσβύτερος της οικογένειας τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά Πασά-Κυριάκο.